Wydarzenia

Grafika: "Działamy w klimacie" w 10 odcinku podcastu "Bardziej Zieloni"

W ostatnich dniach miałyśmy przyjemność gościć w 10 odcinku podcastu "Bardziej Zieloni", realizowanego przez WFOŚ i GW w Gdańsku. 

Grafika: Relacja z warsztatów w szkołach gastronomicznych!

Na przełomie listopada i grudnia w 4 szkołach na terenie województwa (w Człuchowie, Przodkowie, Gdańsku i Sierakowicach), odbyły się warsztaty kulinarne realizowane w ramach projektu „Działamy w klimacie”.

Grafika: Kilka przemyśleń po spotkaniu w Akademii Kulinarnej w Gdyni

4 grudnia w Akademii Kulinarnej K5 odbył się praktyczny warsztat dla osób pracujących na stołówkach szkolnych i przedszkolnych.

Grafika: Podsumowanie "Niezmarnowanych warsztatów"

18 listopada odbył się ostatni z 20 warsztatów, realizowanych na przełomie października i listopada, we współpracy z Trójmiejskim Bankiem Żywności.

Grafika: Na marne – spotkanie autorskie z Martą Sapałą

Serdecznie zapraszamy na spotkanie autorskie inspirowane książką „Na marne”. Rozmowę z Martą Sapałą poprowadzi Hanna Łozowska.

Grafika: Garść przemyśleń po warsztacie "A weź to ukiś"

22 listopada o godzinie 18:00 spotkaliśmy się w Akademii Kulinarnej K5 w gronie samych specjalistów.

Grafika: Konstruktywnie i na nowo. Bez resztek na stołówkach! warsztat kulinarny dla pracowników stołówek

Serdecznie zapraszamy osoby pracujące na stołówkach szkolnych i przedszkolnych na praktyczny warsztat kulinarny, który poprowadzi Kamil Sadkowski.

Grafika: EKOnomia/EKOlogia - webinar dla zarządzających gastronomią

Czy „ekologicznie” może być „ekonomicznie”? Serdecznie zapraszamy właścicieli i managerów restauracji, cukierni oraz osoby zarządzające kuchnią i żywieniem zbiorowym z województwa pomorskiego na webinar, link do odsłuchania wystąpień już załączony!

Grafika: Konstruktywnie i na nowo. O żywieniu i nie marnowaniu na stołówkach. Webinar dla placówek edukacyjnych

Serdecznie zapraszamy dyrektorów placówek oświatowych, intendentki, urzędników „zarządzających oświatą” i wszystkich, którzy mają wpływ na „całokształt  żywienia zbiorowego” w województwie pomorskim do odsłuchania webinaru!

Grafika: Wszyscy marnujemy żywność - dlaczego i jak tego uniknąć? Live na Facebooku

Marnotrawstwo żywności w Polsce zachodzi na różnych ogniwach łańcucha od produkcji do konsumenta.

Grafika: A weź to ukiś!, profesjonalny i bezpłatny warsztat dla kucharzy

„A weź to ukiś”, profesjonalny i bezpłatny warsztat dla kucharzy.

Grafika: „To tylko jedna kromka chleba… Szanuję, nie marnuję” - webinar

Centrum Informacji i Edukacji Ekologicznej zaprasza na webinar „To tylko jedna kromka chleba… Szanuję, nie marnuję”

Grafika: "Niezmarnowane warsztaty" dla seniorów

Serdecznie zapraszamy seniorów na „Niezmarnowane warsztaty” 28 października 2021 r. o godz. 12:30 do siedziby CIEE. Spotkanie poprowadzimy wspólnie z edukatorką dietetyczną z Trójmiejskiego Banku Żywności.

Grafika: "Niezmarnowane warsztaty" dla klas w CIEE

Serdecznie zapraszamy grupy szkolne (klasy II-VI ze szkół podstawowych) na unikalne zajęcia "Niezmarnowane warsztaty" z edukatorkami dietetycznymi z Trójmiejskiego Banku Żywności w ramach projektu „Działamy w klimacie”.