Filmiki

Cukiniowe gofry z serkiem śmietankowym i kurczakiem, pęczotto z warzywami i boczniakami, tatar ze śledzia a może sałatka w słoiku? To nasze „zero waste menu” w ramach projektu #działamywklimacie! Bo nie lubimy marnować! Ani czasu, ani pieniędzy, ani zasobów!

Cztery filmiki są odpowiedzią a właściwie podpowiedzią dla Was jak gotować, przetwarzać, myśleć o produktach by niczego nie zmarnować. Filmiki zostały zrealizowane dzięki owocnej współpracy z V4B i nakręcone w kuchni szefa kuchni - Tomasza Łagowskiego! 

Zanim w szalonym pędzie pognacie do sklepów z myślą „by niczego nie zabrakło w te święta”, zróbcie kawę, listę potraw i dostosujcie do niej listę zakupów. A następnie „najedzeni” ruszcie na zakupy. I pamiętajcie, że to Wy jesteście najważniejsi w TE święta! Bądźcie zdrowi!

Oglądajcie filmiki z przepisami i dzielcie się nimi ze znajomym:

Smacznie i bez resztek 1. A po rosole...

Smacznie i bez resztek 2. Drugie śniadanie dla najmłodszych

Smacznie i bez resztek 3. Drugie śniadanie do pracy

Smacznie i bez resztek 4. Święta bez resztek