Konstruktywnie i na nowo. Bez resztek na stołówkach! warsztat kulinarny dla pracowników stołówek

Utworzono: 19-11-2021

Serdecznie zapraszamy osoby pracujące na stołówkach szkolnych i przedszkolnych
na praktyczny warsztat kulinarny,
który poprowadzi Kamil Sadkowski.

Tytuł: Konstruktywnie i na nowo. Bez resztek na stołówkach! Warsztat kulinarny dla osób pracujących na stołówkach.

Prowadzenie: Kamil Sadkowski

Miejsce: Akademia Kulinarna K5 w Gdyni,

Czas trwania: ok. 3 godzin

Data: sobota 4 grudnia 2021 r., godz. 10:00

Organizator: Centrum Informacji i Edukacji Ekologicznej w Gdańsku www.ciee-gda.pl

Współorganizator: Akademia Kulinarna K5

Zapisyzapisy.ciee@pomorskieparki.pl (w treści maila prosimy i podanie imienia, nazwiska i numeru tel. kontaktowego, a w tytule „warsztat stołówki”)

Finansowanie: Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Gdańsku


Nie jest łatwo przyrządzać posiłki dla grupy ludzi dysponując ograniczonymi środkami.
Czasem przypomina to próbę wyczarowania „czegoś z niczego”.
Wyzwań jest dużo, dzieci otrzymują często zbyt duże porcje lub jedzenie, którego nie lubią.
Zapraszamy na praktyczne warsztat, który urozmaici Wasz kulinarny repertuar. Podczas spotkania trwającego 3 godziny, będzie sporo wspólnego gotowania i dobrych rozmów.

Pokażemy gdzie warto poszukać oszczędności (choćby zmniejszając porcję i tym samym ilość wyrzucanego jedzenia), podpowiemy co chętnie jedzą dzieci z pokolenia „z” i odczarujemy tezę, że jedzenie na szkolnych stołówkach jest nudne!

Spotkanie będzie trwało ok. 3 godziny. Odbędzie się na żywo w Akademii Kulinarnej K5 w Gdyni.
Projekt „DZIAŁAMY W KLIMACIE” realizujemy dzięki finansowaniu ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Gdańsku. Organizatorem jest Centrum Informacji i Edukacji Ekologicznej w Gdańsku a Partnerem wydarzenia Akademia Kulinarna K5.

Kamil Sadkowski

Przeszedł przez niemal wszystkie szczeble pracy w gastronomii. Zaczynał jako kelner, następnie był barmanem, kucharzem, organizatorem kuchni, pracował w firmie dostarczającej produkty dla gastronomii. Był jednym z niewielu w Technikum Gastronomicznym, dla których był to świadomy wybór. Dyplom na studiach bronił z psychologii.
Uczestniczył w kulinarnych podróżach u boku Roberta Makłowicza, podczas tworzenia programu kulinarnego „Makłowicz w podróży”. Jest współautorem książki Gastrobanda, poświęconej szeroko rozumianej branży gastronomicznej i wielu felietonów kulinarnych. Pomysłodawca i założyciel K5 – autorskiej akademii kulinarnej, w której szkoli kucharzy oraz pasjonatów-amatorów. To właśnie jego uczniowie są dla niego największą radością. Kulinarny obieżyświat.

#dzialamywklimacie

Konstruktywnie i na nowo. Bez resztek na stołówkach! warsztat kulinarny dla pracowników stołówek