Wydarzenia
W ostatnich dniach miałyśmy przyjemność gościć w 10 odcinku podcastu "Bardziej Zieloni", realizowanego przez WFOŚ i GW w Gdańsku.
Na przełomie listopada i grudnia w 4 szkołach na terenie województwa (w Człuchowie, Przodkowie, Gdańsku i Sierakowicach), odbyły się warsztaty kulinarne realizowane w ramach projektu „Działamy w klimacie”.
4 grudnia w Akademii Kulinarnej K5 odbył się praktyczny warsztat dla osób pracujących na stołówkach szkolnych i przedszkolnych.
18 listopada odbył się ostatni z 20 warsztatów, realizowanych na przełomie października i listopada, we współpracy z Trójmiejskim Bankiem Żywności.
Serdecznie zapraszamy na spotkanie autorskie inspirowane książką „Na marne”. Rozmowę z Martą Sapałą poprowadzi Hanna Łozowska.
22 listopada o godzinie 18:00 spotkaliśmy się w Akademii Kulinarnej K5 w gronie samych specjalistów.
Serdecznie zapraszamy osoby pracujące na stołówkach szkolnych i przedszkolnych na praktyczny warsztat kulinarny, który poprowadzi Kamil Sadkowski.
Czy „ekologicznie” może być „ekonomicznie”? Serdecznie zapraszamy właścicieli i managerów restauracji, cukierni oraz osoby zarządzające kuchnią i żywieniem zbiorowym z województwa pomorskiego na webinar, link do odsłuchania wystąpień już załączony!
Serdecznie zapraszamy dyrektorów placówek oświatowych, intendentki, urzędników „zarządzających oświatą” i wszystkich, którzy mają wpływ na „całokształt żywienia zbiorowego” w województwie pomorskim do odsłuchania webinaru!
Centrum Informacji i Edukacji Ekologicznej zaprasza na webinar „To tylko jedna kromka chleba… Szanuję, nie marnuję”
Serdecznie zapraszamy seniorów na „Niezmarnowane warsztaty” 28 października 2021 r. o godz. 12:30 do siedziby CIEE. Spotkanie poprowadzimy wspólnie z edukatorką dietetyczną z Trójmiejskiego Banku Żywności.